Hoe vind je de beste game deals?

Steam is nu gemakkelijk het beste platform voor pc-gamers en wanneer het tijd is voor de Steam-verkoop, verheugt iedereen zich erop. Steam bezit echter niet de markt op computers met een hoge korting en je kunt zelfs betere deals krijgen buiten Steam (gek, ik weet het).

Hoe verrassend het ook is, Steam is niet de enige software die er is voor het beheer van je gaming-bibliotheek. Amazon heeft zelfs een behoorlijk killer-systeem dat zij op haar site verstopt, waardoor je alle games die je ooit via het bedrijf hebt gekocht en hebt betaald na ontvangst, zo vaak opnieuw kunt downloaden als je wilt. Je kunt ook de aankoopsleutel kopiëren, deze in Steam plakken en de game via Steam downloaden alsof je hem daar hebt gekocht, maar dan met de prijs die je op Amazon krijgt.

Hoe u uw overvolle stoombibliotheek netjes georganiseerd kunt houden

Het zou je vergeven zijn als je denkt dat Steam het alleenrecht heeft op de goedkope videogamemarkt, maar Amazon heeft af en toe behoorlijk wat geweldige verkopen. Amazon biedt niet alleen reguliere dagelijkse en wekelijkse deals, maar bij gelegenheid kun je high-end AAA-games vinden voor goedkoper dan Steam, zelfs tijdens de felbegeerde Steam-verkoop.

games achteraf betalenTijdens de meest recente zomerverkoop had Amazon zelfs Bioshock Infinite – een relatief nieuwe AAA-titel – minder dan Steam tijdens de verkoop. Veel mensen houden hun favoriete online game-nieuws-site al maanden in de gaten voor het nieuws van zo’n release.

Humble bundles en Indie galas

The Humble Bundles en Indie Galas zijn ook enorme bronnen voor geweldige verkoop en scherp geprijsde spellen. Terwijl de eerste de neiging heeft om Steam-sleutels te gebruiken, is het mogelijk om ze te activeren op Steam, ze op je computer te installeren en ze vervolgens toe te voegen aan een service zoals Desura of ze gewoon uit te voeren met reguliere snelkoppelingen als je geen Steam-fan bent . In feite heeft Humble Bundle onlangs een functie toegevoegd die je toetsen op Steam voor je activeert, zodat je geen sleutels hoeft te kopiëren en games handmatig kunt toevoegen.

Beiden werken aan het pay-what-you-want-model. Je kunt hele pakketten games krijgen voor slechts een euro, maar als je meer dan het gemiddelde betaalt (meestal tussen 5-11 euro), kun je extra games ontgrendelen. Hoewel deze vaak zijn gericht op onafhankelijke ontwikkelaars, kun je soms grote AAA-titels vinden (je kunt nu bijvoorbeeld Arkham Asylum en Arkham City en een paar andere games voor minder dan 3 euro krijgen).

Green Man Gaming

Green Man Gaming is een andere extreem populaire dealsite en niet zonder reden. Ze hebben vaak behoorlijk steile kortingen die verder gaan dan wat Steam te bieden heeft. Op dit moment kun je bijvoorbeeld 25% korting krijgen op Batman: Arkham Origins, waardoor de prijs van 50,- elders naar ongeveer 37 euro 50 daalt. Voor een game die pas een paar weken geleden werd uitgebracht, is dat niet slecht.

Good old Games (Gog.com)

Hoewel je op deze site niet veel moderne AAA-titels zult vinden, heeft Gog.com een ​​hoop oudere klassiekers die je nergens anders kunt vinden, en meestal voor behoorlijk goedkoop. De site bevat ook gebruikersrecensies die u vaak vertellen hoe goed deze op moderne systemen wordt afgespeeld. Als je geen kopie kunt vinden van die Windows 98-game die je als kind leuk vond, kun je die waarschijnlijk hier vinden. En je kunt er je games achteraf betalen wat ook wel een plus is.

Voor consoles lijkt GameFly een beetje op Netflix, omdat je hierdoor schijven kunt huren op basis van een abonnement. PC-gamers kunnen echter ook behoorlijk steile kortingen op downloadbare titels vinden. Ze activeren zelfs op Steam. Het leven kon niet veel gemakkelijker worden voor Valve-toegewijden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *